Αγωνιζόμαστε για την επικράτηση της πιο πρωτοπόρας κοσμοθεωρίας στην ιστορία της ανθρωπότητας... Δεν είναι το μέλλον της Γης ο καπιταλισμός...

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Δηλώσεις ανθρώπων από το χώρο των Γραμμάτων, των Τεχνών και του Αθλητισμού για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ... (Γιώργος Μαργαρίτης)...

Σε δήλωσή του με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων του ΚΚΕ, ο Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ Γιώργος Μαργαρίτης, αναφέρει: 

"Στη σύντομη Ιστορία του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, λίγες είναι οι περιπτώσεις Εργατικών, Κομμουνιστικών Κομμάτων που σφράγισαν την Ιστορία του λαού και της χώρας τους με τον τρόπο που το έκανε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας. Τα εκατό χρόνια του ΚΚΕ σφράγισαν ανεξίτηλα την ιστορική πορεία του λαού μας στον αιώνα που πέρασε. 
Στον αγώνα για ελευθερία, ψωμί και αξιοπρέπεια, στην πάλη ενάντια σε κατακτητές και φασίστες, στην καθημερινή αναμέτρηση με την αδικία, την εκμετάλλευση, την καταπίεση, τις διακρίσεις, σε συγκρούσεις ταξικές και απελευθερωτικές, η κόκκινη σημαία του ΚΚΕ ήταν πάντοτε μπροστά - κάτω από τη δική της σκιά ο λαός μας έγραψε τις πιο λαμπρές σελίδες της εθνικής του Ιστορίας. Πολύ βαριά Ιστορία τα εκατό αυτά χρόνια. 
Μας υπαγορεύουν, μας επιβάλλουν το δικό μας καθήκον. Να αναλάβουμε το φορτίο αυτής της κληρονομιάς και να δικαιώσουμε το παρελθόν εγγράφοντας τις αγωνιστικές του υποθήκες στο παρόν και στο μέλλον. Οι κομμουνιστές είναι εδώ... Συνεχίζουμε..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου