Αγωνιζόμαστε για την επικράτηση της πιο πρωτοπόρας κοσμοθεωρίας στην ιστορία της ανθρωπότητας... Δεν είναι το μέλλον της Γης ο καπιταλισμός...

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Ματωμένα πλεονάσματα για το κεφάλαιο στις πλάτες του λαού...

Η κυβέρνηση γονατίζει με περικοπές και φόρους το λαό. Σκέτη κοροϊδία το «κοινωνικό μέρισμα» που υπόσχεται στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα.
Στο προσχέδιο που κατατέθηκε χτες στη Βουλή, ενσωματώνεται το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων και των τριών μνημονίων, ενώ αρχίζουν να «τρέχουν» και μέτρα όπως η κατάργηση του μικρότερου ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου, η κατάργηση όλων των άλλων επιδομάτων για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης κ.ά.
Μεγάλες περικοπές προβλέπονται για την Ασφάλιση, την Περίθαλψη και τη λεγόμενη «κοινωνική προστασία». Η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ θα περικοπεί κατά 226 εκατ. ευρώ, όταν και φέτος ήταν μειωμένη κατά 200 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2016. Κατά 350 εκατ. ευρώ είναι μειωμένα και τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων σε σχέση με το 2017.
Παράλληλα απογειώνεται η φοροληστεία του λαού, καθώς οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι προβλέπονται αυξημένοι κατά 1 δισ. ευρώ περίπου σε σχέση με φέτος.

*Από το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη (3 Οκτώβρη 2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου