Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση... Με υπέρτατο κριτήριο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων...

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να πουλήσει «κοινωνική ευαισθησία» δεν πείθει κανέναν, συντρίβεται στην πραγματικότητα που ζει ο λαός.

Δημήτρης Κουτσούμπας : Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παίρνει σίγουρα πολύ καλό βαθμό, αφού αυτά τα δυόμισι χρόνια φόρτωσε στο λαό δύο επιπλέον μνημόνια, δεκάδες αντιλαϊκούς νόμους, ματωμένα πλεονάσματα και δεσμεύσεις μέχρι το 2060. 
Οσο περισσότερο μοιάζει με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τόσο περισσότερο σηκώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ τους για επιμέρους ζητήματα διαχείρισης.
Σε αντίθεση με τα κηρύγματα περί «δημόσιας δωρεάν Εκπαίδευσης» και «δημοκρατίας», πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που δίνει πραγματικό άσυλο στην επιχειρηματική λειτουρ-
γία των ιδρυμάτων και επιδιώκει να δώσει σημαντικά οφέλη στις επιχειρήσεις.
Απορρίπτουμε και καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο. Καλούμε τους εργαζόμενους στα ιδρύματα, τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, τους φοιτητές, τους νέους επιστήμονες 
σε συμπόρευση, σε κοινή πάλη, με στόχο την πλήρη ανατροπή της πολιτικής που δένει χειροπόδαρα την επιστήμη, τις σπουδές και τις προοπτικές των νέων ανθρώπων στα συμφέροντα του κεφαλαίου.

*Αναδημοσίευση από τον Ριζοσπάστη (2 Αυγούστου 2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου