Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

Στους τόπους δουλειάς καταρρέει το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης»...

Απεργιακοί αγώνες τις επόμενες μέρες σε Επισιτισμό - Τουρισμό, Εμπόριο και Ναυπηγο-επισκευαστική Ζώνη, κάτω από το βάρος της άγριας εκμετάλλευσης και της επίθεσης από κυβέρνηση και εργοδοσία.

20 Ιούλη, απεργία στον Επισιτισμό - Τουρισμό: Τα «ρεκόρ του Τουρισμού», για τα οποία πανηγυρίζουν κυβέρνηση και μεγαλοξενοδόχοι, χτίζονται πάνω στην άγρια εκμετάλλευση των ξενοδοχοϋπαλλήλων, την εντατικοποίηση και τη δουλειά ήλιο με ήλιο, την απληρωσιά και τους μισθούς πείνας, τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
16 Ιούλη, απεργία στο Εμπόριο: Η «αναζωογόνηση» της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχει-ρηματιών στο Εμπόριο περνάει μέσα από το «ξήλωμα» της Κυριακής αργίας, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που «σπάνε κόκαλα», την ισοπέδωση των αυτοαπασχολούμενων.
13 Ιούλη, απεργία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη: Οι «στρατηγικοί στόχοι» του κεφαλαίου για Ελλάδα - διαμετακομιστικό κόμβο περνάνε μέσα από τα εργασιακά γκέτο, 
τα καλέσματα προς τους εργάτες να βάλουν πλάτη στην «εργασιακή ειρήνη» με τους εφοπλιστές, τους εργολάβους και το κράτος τους που τους ξεζουμίζουν.

Οι εστίες διεκδίκησης και αγώνα που διαμορφώνονται σε μια σειρά από «δυναμικούς» κλάδους, αποκτούν ευρύτερη σημασία για το σύνολο της εργατικής τάξης και πρέπει να στηριχτούν με την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων.

*Από την κεντρική σελίδα του Ριζοσπάστη (9 Ιούλη 2017)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου