Αγωνιζόμαστε για την επικράτηση της πιο πρωτοπόρας κοσμοθεωρίας στην ιστορία της ανθρωπότητας... Δεν είναι το μέλλον της Γης ο καπιταλισμός...

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Η κομμουνιστική... η αυθεντικά ενοποιημένη ανθρωπότητα... (Βίκτωρ Αλεξέγιεβιτς Βαζιούλιν)...

"... Ο κομμουνισμός, ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης, αποτελεί την άρνηση της άρνησης της προγενέστερης ιστορίας. Ο κομμουνισμός είναι ο νέος τύπος ανάπτυξης της ανθρωπότητας, ο οποίος όταν φτάσει στην ωριμότητα του θα έχει, κατά τα φαινόμενα, και ο ίδιος διάφορα στάδια ανάπτυξης. Μόνο η κομμουνιστική, η αυθεντικά ενοποιημένη ανθρωπότητα θα είναι σε θέση να αποτρέψει τελειωτικά την απειλή της πολεμικής εξόντω-σης της και της θανάτωσης της από τις ανεξέλεγκτες δευτερογενείς επιπτώσεις της παρα-γωγής, να κατευθύνει ορθολογικά την ανάπτυξη των ατόμων (συμπεριλαμβανομένης και της τελειοποίησης της βιολογικής τους φύσης), της κοινωνίας, να μετασχηματίζει σύμφωνα με τις ανάγκες του ολόκληρη τη Γη και τον κοντά στη Γη χώρο, να εγκατασταθεί οριστικά έξω από τα όρια της Γης, να περάσει ολοκληρωτικά στον κοσμικό πολιτισμό, διατηρώντας τη Γη ως Μέκκα του κοσμικού τουρισμού.
Μία είναι κατά τη γνώμη μου η εναλλακτική λύση που απορρέει από τη νομοτελειακή πο-ρεία της ιστορίας : είτε ο θάνατος της ανθρωπότητας, είτε σε τελευταία ανάλυση, 
η αυθεντική ενοποίηση της ανθρωπότητας και η συνειδητή διεύθυνση των κοι-νωνικών δυνάμεων, οι οποίες έχουν κατακτήσει είτε κατακτούν φονική ισχύ..."

*Απόσπασμα από το άρθρο "Ιστορία και κομμουνιστικό ιδανικό", του  σοβιετικού φιλόσοφου και επαναστάτη Βίκτωρ Αλεξέγιεβιτς Βαζιούλιν (1932 - 2012)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου