Αγωνιζόμαστε για την επικράτηση της πιο πρωτοπόρας κοσμοθεωρίας στην ιστορία της ανθρωπότητας... Δεν είναι το μέλλον της Γης ο καπιταλισμός...

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Ένας κόβει... άλλος ράβει...

Τις γνωστές θέσεις για «μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% εντός διετίας, μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5%», αλλά και μια σειρά άλλων κινήτρων για ενίσχυση των μεγάλων επιχειρήσεων, επαναλαμβάνουν τα στελέχη της ΝΔ με κάθε αφορμή, δηλώνοντας την ανυπομονησία τους να παραλάβουν την αντιλαϊκή σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, με αφορμή τις επισημάνσεις της Κομισιόν ότι μπορεί και να μην πιαστούν οι δημοσιονομικοί στόχοι, εξαιτίας των προεκλογικών «παροχών» της σημερινής κυβέρνησης, η ΝΔ παρουσιάζει τη δική της «ατζέντα αύξησης των ρυθμών ανάπτυξης» ως το «ελιξίριο» που θα αποσοβήσει αυτόν τον κίνδυνο.
Λίγες μέρες πριν, ο πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης έλεγαν για τις προτάσεις της ΝΔ σχετικά με το Φορολογικό: «Κάποιες από αυτές ήδη εμείς τις έχουμε εξαγγείλει, κάποιες τις έχουμε εφαρμόσει ήδη, κάποιες όλες όμως, αν στο σύνολό τους εφαρμοστούν, θα έχουν ένα κόστος υπέρβασης από τα δημοσιονομικά πλαίσια». Κατηγορούν δηλαδή τη ΝΔ ότι οι δικές της προτάσεις οδηγούν σε «δημοσιονομικό εκτροχιασμό» και ταυτόχρονα εμφανίζονται «βασιλικότεροι του βασιλέως» για την έκθεση της Κομισιόν, διαβεβαιώνοντας ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν κινδυνεύουν στο παραμικρό! Και οι δυο διαφημίζουν το ίδιο αντιλαϊκό σχέδιο και καβγαδίζουν για το ποιος μπορεί να το υλοποιήσει καλύτερα. Πυρήνας αυτού του σχεδίου είναι οι στόχοι του κεφαλαίου, τα νέα προνόμια στους επιχει-ρηματικούς ομίλους, οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις, θυσίες και λιτότητα διαρκείας για το λαό. Αυτό είναι το σιδερένιο πλαίσιο που σφίγγει τις λαϊκές ανάγκες και όχι βέβαια η «παροχολογία» ή οι «νεοφιλελεύθερες εμμονές» που καταλογίζουν ο ένας στον άλλο. 
Και αυτό το πλαίσιο πρέπει να αμφισβητήσει ο λαός, αν θέλει να πάρει πραγματική ανάσα.

*Σχόλιο από το Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου (8 - 9 Ιούνη 2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου