Αγωνιζόμαστε για την επικράτηση της πιο πρωτοπόρας κοσμοθεωρίας στην ιστορία της ανθρωπότητας... Δεν είναι το μέλλον της Γης ο καπιταλισμός...

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Σήμερα... 8 Μάρτη...

⏩ Σήμερα είναι 8 Μάρτη. Η παγκόσμια μέρα των εργαζομένων γυναικών. Κάθε κοινωνική δύναμη, κάθε κυβέρνηση, κάθε τάξη κ.λπ. από τη δικιά της σκοπιά θα κάνει ανακοίνωση 
ή θα γιορτάσει αυτή τη σημαντική μέρα.

⏩ Σήμερα είναι 8 Μάρτη. Ίσως από τον Τράμπ μέχρι τον Ερντογάν, Μέρκελ κ.α. θα δηλώ-σουν την ευαισθησία τους για το γυναικείο ζήτημα.

⏩ Σήμερα είναι 8 Μάρτη. Σε πάνω από 50 σημεία της γης υπάρχουν πόλεμοι. Βομβαρδίζουν περιοχές, πραγματοποιούν εισβολές και αναγκάζουν εκατομμύρια κόσμου να πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς. Τα κύρια θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.

⏩ Σήμερα είναι 8 Μάρτη. Οι υπουργοί θα κάνουν δηλώσεις στις αίθουσες μεγάλων ξενοδο-χείων και θα βγάλουν λόγο στις γυναίκες της "υψηλής κοινωνίας" που είναι ντυμένες με πανάκριβα ρούχα και αξεσουάρ.

⏩ Σήμερα είναι 8 Μάρτη. Εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν απ' την πείνα. Την ώρα που γίνονται οι δηλώσεις αυτές δεκάδες γυναίκες πεθαίνουν την ώρα της γέννας.

⏩ Σήμερα είναι 8 Μάρτη. Τα αστικά ΜΜΕ και οι εκπρόσωποι των κομμάτων εξουσίας θα κάνουν ειδικά αφιερώματα για να αποδείξουν ότι στον σύγχρονο κόσμο υπάρχει πια ισότητα μεταξύ των δύο φύλων.

⏩ Σήμερα είναι 8 Μάρτη. Απ' την Αφρική μέχρι την Ασία, απ' την Ασία μέχρι τις υπόλοιπες ηπείρους πουλιούνται γυναίκες στα σύγχρονα παζάρια των δούλων.

⏩ Σήμερα είναι 8 Μάρτη. Σε όλο τον κόσμο οι γυναίκες συνεχίζουν να δέχονται απειλές, βιασμούς, δολοφονίες και βία.

⏩ Σήμερα είναι 8 Μάρτη. Οι κυρίαρχοι του κόσμου θα μοιραστούν πολλά δισεκατομμύρια που βγάζουν στην πλάτη των γυναικών στη βιομηχανία πορνείας.

⏩ Σήμερα είναι 8 Μάρτη. Οι γυναίκες θα δεχτούν όλο το βάρος της ταξικής κοινωνίας, κά-τω από την καταπίεση των ανδρών, την οικογενειακή και εργασιακή εκμετάλλευση της οικογένειας, θα αναλάβουν τη φροντίδα των ηλικιωμένων και θα ονομάζονται νοικοκυρές.

⏩ Σήμερα είναι 8 Μάρτη. Την προηγούμενη χρονιά μόνο στην Τουρκία δολοφονήθηκαν 
372 γυναίκες από τους άντρες, τους φίλους τους κ.λπ. Ταυτόχρονα, χιλιάδες γυναίκες εί-
ναι στη φυλακή λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων και χιλιάδες κοριτσάκια κάτω των 
15 χρόνων αναγκάζονται να παντρευτούν με ενήλικους. Και ο Ερντογάν απαιτεί από κάθε γυναίκα να κάνει τουλάχιστον 3 παιδιά.

⏩ Σήμερα 8 Μάρτη οι εργαζόμενες γυναίκες για άλλη μία φορά θα βγουν στο δρόμο διεκ-δικώντας όλα τα δικαιώματα που τους ανήκουν. Κόντρα στο σύστημα θα ανοίξουν τη σημαία του αγώνα, θα δολοφονηθούν, θα βασανιστούν, θα φυλακιστούν. Όμως αυτός 
ο δίκαιος και ηρωικός αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την πραγματική απελευθέρωσή τους.

*Του Τούρκου δημοσιογράφου Σεϊτ Αλντογάν 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου