Αγωνιζόμαστε για την επικράτηση της πιο πρωτοπόρας κοσμοθεωρίας στην ιστορία της ανθρωπότητας... Δεν είναι το μέλλον της Γης ο καπιταλισμός...

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Οξύνεται η αντιπαράθεση ενώ ο στρατός απορρίπτει το κάλεσμα για ανατροπή του Μαδούρο...

Οξύνεται, με την απροκάλυπτη επέμβαση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, η αντιπαρά-θεση στη Βενεζουέλα, με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, να καλούν ανοιχτά πλέον σε ανατ-ροπή του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο.
Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να ζητούν από το στρατό να ανατρέψει με πραξικόπημα το Μαδούρο, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού Άμυνας της χώρας, Βλαδίμιρ Παντ-ρίνο, ο οποίος τόνισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις απορρίπτουν την απόφαση του προέδρου του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας, του Χουάν Γκουαϊδό, να αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας.
«Η απελπισία και η μισαλλοδοξία επιτίθενται στην ειρήνη του έθνους μας. Εμείς, οι στρα-τιώτες της πατρίδας, δεν θα αποδεχθούμε έναν πρόεδρο επιβεβλημένο στη σκιά σκοτεινών συμφερόντων, ούτε αυτοανακηρυγμένο στο περιθώριο του νόμου. Ο στρατός υπερασπίζεται το Σύνταγμά μας και είναι εγγυητής της εθνικής κυριαρχίας», ανέφερε ο υπουργός μέσω Twitter.

Παράλληλα χθες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Καράκας και αλλού, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στον Μαδούρο και την αντίθεσή τους στα αποσταθεροποιητικά σχέδια της αντιδραστικής αντιπολίτευσης που έχει στη στήριξη των ιμπεριαλιστών.
Στα συλλαλητήρια συμμετείχε με δικό του μπλοκ και πλαίσιο το ΚΚ Βενεζουέλας, προτρέ-ποντας σε λήψη επαναστατικών μέτρων για την αντιμετώπιση της καπιταλιστικής κρίσης -σε όφελος των εργαζομένων. Επίσης ζήτησε αντιμετώπιση του προβλήματος του τεράστιου πληθωρισμού μέσα από ένα άμεσο διατροφικό πρόγραμμα που θα είναι κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων, των αγροτών και λαϊκών επαναστατικών οργανώσεων, μέτρα 
για τον άμεσο έλεγχο των αυξήσεων στις τιμές των βασικών προϊόντων, δίωξη των διεφ-θαρμένων υπαλλήλων όπου κι αν βρίσκονται. Ταυτόχρονα, οι κομμουνιστές κατήγγειλαν 
τις κυβερνητικές πρακτικές στην επαρχία της Αράγκουα, όπου διώκονται εργάτες συνδι-καλιστές στην εταιρεία «Agropatria» οι οποίοι διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους.

*Αναδημοσίευση από το 902.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου