Αγωνιζόμαστε για την επικράτηση της πιο πρωτοπόρας κοσμοθεωρίας στην ιστορία της ανθρωπότητας... Δεν είναι το μέλλον της Γης ο καπιταλισμός...

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Σφίγγει ο κλοιός των πλειστηριασμών γύρω από τη λαϊκή κατοικία...

Με ομοβροντία μέτρων και παρεμβάσεων, προετοιμάζουν το έδαφος για άρση ακόμα και της στοιχειώδους προστασίας που απέμεινε για την πρώτη κατοικία.

«Το σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μόλις τώρα δείχνει να φέρνει αποτελέσματα», σημειώνει η Κομισιόν και επιδοκιμάζει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να αντικαταστήσει το σημερινό καθεστώς «προστασίας» με «κάτι πιο στοχευμένο, που να αφορά μόνο τους πλέον ευάλωτους».
Προς την ίδια κατεύθυνση «σπρώχνει» και η Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία σε έκθεσή της χαρακτηρίζει «ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας» τη γρήγορη εκκαθάριση των υποθέσεων που υπάγονται σε καθεστώς προστασίας από τους πλειστηριασμούς, για δάνεια συνολικού ύψους 12,9 δισ. ευρώ.
Στόχος είναι να απαλλαγούν οι τράπεζες από τα «κόκκινα» δάνεια, ώστε «να απελευθε-ρωθούν κεφάλαια, που θα κατευθυνθούν στις πιο δυναμικές και εξωστρεφείς επιχειρήσεις».

*Από την κεντρική σελίδα του Ριζοσπάστη (30 Νοέμβρη 2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου