Αγωνιζόμαστε για την επικράτηση της πιο πρωτοπόρας κοσμοθεωρίας στην ιστορία της ανθρωπότητας... Δεν είναι το μέλλον της Γης ο καπιταλισμός...

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Κατρακύλα των μισθών και «ευελιξία» στη ζούγκλα της αγοράς εργασίας...

Με τους αντεργατικούς νόμους που διατηρούνται και επεκτείνονται, ο μέσος μισθός συνεχίζει να μειώνεται, ενώ το 30% των εργαζομένων δουλεύει με μερική απασχόληση.

Την κοροϊδία της κυβέρνησης για «ενίσχυση του εργατικού εισοδήματος» αποκαλύπτουν τα τελευταία στοιχεία του ΕΦΚΑ (σύγκριση Μάης 2017 - 2018), όπου ο μέσος μισθός καταγράφεται μειωμένος κατά επιπλέον 1,5%.
Την ίδια ώρα, η «ευελιξία» σπάει όλα τα ρεκόρ, καθώς ένας στους τρεις εργαζόμενους δουλεύει πλέον με μερική απασχόληση και με μέσο μισθό 379,93 ευρώ μεικτά!
Οι εκατοντάδες αντεργατικοί νόμοι που ψήφισαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, για να ανακάμψει η κερδοφορία του κεφαλαίου, έχουν διαμορφώσει συνθήκες εργασιακής ζούγκλας για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, κυρίως για τους νέους.
Διέξοδο μπορεί να δώσει μόνο η οργανωμένη πάλη για ανάκτηση των απωλειών και κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων, κάτω από το σύνθημα «Μπροστά οι δικές 
μας ανάγκες».

*Από την κεντρική σελίδα του Ριζοσπάστη (19 Οκτώβρη 2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου