Αγωνιζόμαστε για την επικράτηση της πιο πρωτοπόρας κοσμοθεωρίας στην ιστορία της ανθρωπότητας... Δεν είναι το μέλλον της Γης ο καπιταλισμός...

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

«Στάχτη στα μάτια» οι τροπολογίες για αποζημιώσεις και αυθαίρετα...

ΚΚΕ: Οι κυβερνητικές ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα δεν απαντούν στο κεντρικό πρόβλημα, που είναι η εγκληματική γύμνια του κρατικού μηχανισμού και ο ανεπαρκής σχεδιασμός πολιτικής προστασίας, με τα καταστροφικά αποτελέσματα που ζήσαμε.

Οι αποζημιώσεις που προβλέπονται για τους πυρόπληκτους δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες. Τη θέση του για 100% αποζημίωση και αποκατάσταση των ζημιών, όπως και για άλλα μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης και προστασίας των πληγέντων, επανέφερε το ΚΚΕ στη Βουλή.
Με την τροπολογία για τα αυθαίρετα, η κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες διαχείρισης της αυθαίρετης δόμησης, εφαρμόζοντας ήδη ψηφισμένους νόμους και θεσμοθετημένους μηχανισμούς, αφήνοντας στο απυρόβλητο το σημερινό θεσμικό πλαίσιο εμπορευματοποί-ησης της χρήσης γης, των δασών, του αιγιαλού.
Ο λαός να εντείνει την πάλη του για να μη θρηνήσουμε ξανά ανθρώπινα θύματα και υλικές καταστροφές. Να απαιτήσει άμεσα μέτρα για έργα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης, για να υπάρξουν υποδομή πρόβλεψης και πρόληψης, πραγματικός και εφαρ-μόσιμος σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης. Να καλυφθούν τα μεγάλα κενά σε ειδικευμένο δυναμικό και υποδομές.

*Από το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη (2 Αυγούστου 2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου