Αγωνιζόμαστε για την επικράτηση της πιο πρωτοπόρας κοσμοθεωρίας στην ιστορία της ανθρωπότητας... Δεν είναι το μέλλον της Γης ο καπιταλισμός...

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Να συζητηθεί τώρα η πρόταση νόμου των Συνδικάτων για τις Συλλογικές Συμβάσεις...

Από τον Οκτώβρη του 2016 η κυβέρνηση αρνείται να τη φέρει για συζήτηση στη Βουλή, την ώρα που παραμυθιάζει τους εργαζόμενους για επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και υπόσχεται αύξηση του κατώτερου μισθού!
Την πρόταση νόμου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, την οποία επεξεργάστηκαν 
και επέδωσαν στα κόμματα 513 Εργατικά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, κατέθεσε χτες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ως Επίκαιρη Επερώτηση προς την αρμόδια υπουργό, ζητώντας να συζητηθεί στη Βουλή.
Η πρόταση νόμου των Συνδικάτων κατατέθηκε από το ΚΚΕ στη Βουλή στις 18/10/2016 κι από τότε δεν έχει ακόμα καθοριστεί η συζήτησή της, με ευθύνη της κυβέρνησης, παρά τις επίμονες παρεμβάσεις του ΚΚΕ.
Η άρνηση της κυβέρνησης να συζητήσει την πρόταση νόμου δείχνει τις προθέσεις της να συνεχίσει και να κλιμακώσει την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων και προωθώντας τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, για τη στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

*Από την κεντρική σελίδα του Ριζοσπάστη (25 Μάη 2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου