Αγωνιζόμαστε για την επικράτηση της πιο πρωτοπόρας κοσμοθεωρίας στην ιστορία της ανθρωπότητας... Δεν είναι το μέλλον της Γης ο καπιταλισμός...

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Εχθρικά για τους λαούς τα σχέδια ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Βαλκάνια...

ΚΚΕ: Οι εξελίξεις και τα παζάρια δείχνουν πως βασικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης και της αντίστοιχης της ΠΓΔΜ είναι η επίσπευση της ένταξης της γειτονικής χώρας σε ΝΑΤΟ - ΕΕ και όχι η επίλυση των κρίσιμων ζητημάτων.

Το ΚΚΕ έχει αντιταχθεί εξαρχής στην ένταξη της ΠΓΔΜ και συνολικά των Δυτικών Βαλκανίων σε ΝΑΤΟ - ΕΕ, καθώς πρόκειται για μια εξέλιξη εχθρική για τους λαούς της περιοχής, όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν, όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί ανιστόρητα να το αποσιωπά.
Ο στόχος της «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης» των Δυτικών Βαλκανίων υπηρετεί τα συμφέροντα και τμημάτων του ελληνικού κεφαλαίου για αναβάθμιση της θέσης του στην περιοχή.
Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η πραγματική λύση με την ΠΓΔΜ απαιτεί επίσης καθαρές εγγυήσεις για εξάλειψη του αλυτρωτισμού και για το απαραβίαστο των συνόρων, που σημαίνει αλλαγές στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας, άμεσα και όχι στο μέλλον.
Ο λαός χρειάζεται να αντιταχθεί στις εξελίξεις, που δεν εξασφαλίζουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Να δυναμώσουν η κοινή πάλη, η φιλία και η αλληλεγγύη των λαών, μακριά από τις ιμπεριαλιστικές στρατιωτικοπολιτικές συμμαχίες.

*Από την κεντρική σελίδα του Ριζοσπάστη (18 Μάη 2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου