Αγωνιζόμαστε για την επικράτηση της πιο πρωτοπόρας κοσμοθεωρίας στην ιστορία της ανθρωπότητας... Δεν είναι το μέλλον της Γης ο καπιταλισμός...

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Προκλητική υπεράσπιση της αντιλαϊκής πολιτικής και δεσμεύσεις για κλιμάκωσή της...

ΚΚΕ : Ο κ. Τσίπρας μίλησε όπως θα μιλούσε ένας πρωθυπουργός της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, ομολογώντας ότι η δική του κυβέρνηση εφάρμοσε τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις πιο αποτελεσματικά απ' τους προηγούμενους

Τις αντιλαϊκές επιδόσεις της κυβέρνησης εξήρε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ. Κλ. Γιούνκερ, κατά τη χτεσινή επίσκεψή του στην Αθήνα.
Επικέντρωσε στην ανάγκη να συνεχιστούν οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και μετά την ολοκλήρωση του 3ου μνημονίου, προκειμένου να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Αλλά και να μην υπάρξει καμιά επιστροφή στο παρελθόν σε ό,τι αφορά τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα που αφαιρέθηκαν την περίοδο της κρίσης, πράγμα για το οποίο εγγυάται η κυβέρνηση.
Τα πανηγύρια του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατόρθωσε την «υπεραπόδοση της οικονομίας», ξεζουμίζοντας το λαό, και ότι τήρησε τις υποσχέσεις της προς τους «εταίρους», συνιστούν πρόκληση που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. 
Όπως και οι διακηρύξεις ότι η ΕΕ «εκδημοκρατίζεται», στο φόντο μάλιστα της πρόσφατης δολοφονικής επίθεσης ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Συρία.

*Από την κεντρική σελίδα του Ριζοσπάστη (27 Απρίλη 2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου