Αγωνιζόμαστε για την επικράτηση της πιο πρωτοπόρας κοσμοθεωρίας στην ιστορία της ανθρωπότητας... Δεν είναι το μέλλον της Γης ο καπιταλισμός...

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Η Βόρεια Ελλάδα «μεντεσές» στα σχέδια των μονοπωλίων για τα Βαλκάνια...

Στο πλαίσιο «ενός ευρύτερου σχεδίου βαλκανικής συνανάπτυξης», που προχωράει παράλληλα με την «ευρωατλαντική ολοκλήρωση» της περιοχής, εντάσσει η κυβέρνηση 
τον «αναπτυξιακό σχεδιασμό» για τη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα για την Κεντρική Μακεδονία.
Κεντρικό ρόλο σε αυτόν το σχεδιασμό έχουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και οι αγωγοί φυσικού αερίου, που διασυνδέονται με τα Βαλκάνια και αποτελούν αντικείμενο ισχυρών ανταγωνισμών ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα και κράτη.
Οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την ανάδειξη της Κεντρικής Μακεδονίας σε εφαλτήριο για κεφάλαια, αγωγούς και εμπορεύματα ισχυρών μονοπωλια-κών ομίλων προς τη Βαλκανική.
Αντίθετα, η εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς, στο όνομα της «ανάπτυξης» και της «γεωπολιτικής αναβάθμισης», βάζει σε νέους κινδύνους το λαό.

Αύριο Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας (Βαρδάρης) το συλλαλητήριο συνδικάτων και φορέων της Κεντρικής Μακεδονίας.

*Από την κεντρική σελίδα του Ριζοσπάστη (27 Μάρτη 2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου