Αγωνιζόμαστε για την επικράτηση της πιο πρωτοπόρας κοσμοθεωρίας στην ιστορία της ανθρωπότητας... Δεν είναι το μέλλον της Γης ο καπιταλισμός...

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Διατροφικά σκάνδαλα. Μια κατάσταση σύμφυτη με τον καπιταλισμό, που θα διαιωνίζεται...

Το καινούργιο διατροφικό σκάνδαλο μας έρχεται αυτή την φορά από την Βρετανία. Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε ο οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE).

Χιλιάδες Βρετανοί ενδέχεται να έχουν προσβληθεί από τον ιό της ηπατίτιδας Ε, επειδή κατανάλωσαν προϊόντα χοιρινού κρέατος (λουκάνικα και συσκευασμένες φέτες ζαμπόν) από μια συγκεκριμένη αλυσίδα σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου, 
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στους «Times», τον «Independent», την «The Telegaph» αλλά και σε άλλες μεγάλες βρετανικές εφημερίδες, σύμφωνα με την έκθεση του PHE, ο ιός, που ενδέχεται να προκαλέσει κίρρωση του ήπατος και νευρολογικές βλάβες, μπορεί να έχει μολύνει από 150.000 έως και 200.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο από το 2014 έως το 2016.
Είναι δεδομένο ότι τα διατροφικά σκάνδαλα θα διαδέχονται το ένα το άλλο με ότι συνε-
πάγεται αυτό για την υγεία των λαϊκών στρωμάτων κι αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι 
σκοπός της καπιταλιστικής παραγωγής είναι το κέρδος και μόνο το κέρδος. 
Το παραγόμενο προϊόν είναι μόνο ένα μέσο για την αποκόμιση κέρδους.
Κι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Αυτή η «λογική» είναι σύμφυτη με τον καπιτα-λισμό. Αν  ένα αστικό κράτος είχε  βασικό στόχο την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, θα ήταν σαν να αυτοχειριαζόταν ως σύστημα.

*Αναδημοσίευση από το "ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου