Αγωνιζόμαστε για την επικράτηση της πιο πρωτοπόρας κοσμοθεωρίας στην ιστορία της ανθρωπότητας... Δεν είναι το μέλλον της Γης ο καπιταλισμός...

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Η σκληρή αντεργατική επίθεση δεν κρύβεται με κυβερνητικά πανηγύρια...

Ανακύκλωση της ανεργίας, διαχείριση της ακραίας φτώχειας και «δωράκια» στη μεγαλοεργοδοσία.

ΚΚΕ : Ο πρωθυπουργός, που διατήρησε και επέκτεινε όλη την αντεργατική μνημονιακή νομοθεσία, που - μόλις χτες - έθεσε σε εφαρμογή την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, που ετοιμάζεται να «βάλει χέρι» ακόμη και στο απεργιακό δικαίωμα, με την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, πανηγυρίζει για τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και διαχείρισης της ακραίας φτώχειας, η οποία αυξάνεται, εξαιτίας της πολιτικής του.
Νέα «δωράκια» προς τη μεγαλοεργοδοσία, με το προκάλυμμα της προστασίας των εργα-ζομένων. Απαλλαγή της εργοδοσίας από τις υποχρεώσεις της για τους «εγκλωβισμένους εργαζόμενους» και νέες επιδοτήσεις για να μετατρέπει τα «μπλοκάκια» σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας.
Η σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι εργαζόμενοι δεν έχει καμία σχέση με την εικονική πραγματικότητα που περιγράφει η κυβέρνηση. Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι το τίμημα που πληρώνουν οι εργαζόμενοι για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

*Από την κεντρική σελίδα του Ριζοσπάστη (18 Ιούλη 2017)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου