Αγωνιζόμαστε για την επικράτηση της πιο πρωτοπόρας κοσμοθεωρίας στην ιστορία της ανθρωπότητας... Δεν είναι το μέλλον της Γης ο καπιταλισμός...

Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Η "επόμενη μέρα" για το λαό, απαιτεί αγώνα διαρκείας ενάντια στο κεφάλαιο...

Μέσα από το εργατικό - λαϊκό κίνημα, να δοθεί απάντηση σε νέα και παλιά μνημόνια, να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή του κεφαλαίου και της εξουσίας του

-Η ψήφιση την περασμένη Πέμπτη του 4ου μνημονίου προσθέτει έναν ακόμα κρίκο στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στο λαό. Σημαίνει ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και άνοιγμα νέων πεδίων κερδοφορίας για το κεφάλαιο.
-Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου στηρίζουν αταλάντευτα το αντιλαϊκό σχέδιο της ανάκαμψης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Ο καβγάς τους δεν είναι για τα συμφέροντα του λαού, αλλά για το πώς καλύτερα θα υπηρετηθούν οι στόχοι των μονοπωλίων.
-Για τον ίδιο λόγο στηρίζουν τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και το σχέδιο ανάδειξης της Ελλάδας σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κέντρο.
-Τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και οι σύγχρονες ανάγκες δεν χωράνε στο πλαίσιο του βάρβαρου συστήματος της εκμετάλλευσης. Χρειάζεται να περάσει το κίνημα στην αντεπίθεση, να προετοιμαστεί για την αναμέτρηση με το κεφάλαιο και την εξουσία του.

*Από το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη (21 Μάη 2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου