Αγωνιζόμαστε για την επικράτηση της πιο πρωτοπόρας κοσμοθεωρίας στην ιστορία της ανθρωπότητας... Δεν είναι το μέλλον της Γης ο καπιταλισμός...

Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές, δούλοι δεν θα γίνουμε στις πολυεθνικές...

Απάντηση με απεργία δίνουν αύριο Κυριακή (7 Μάη 2017) οι εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου, όπως και οι αυτοαπασχολούμενοι που κλείνουν τα μαγαζιά τους, ενάντια στην νέα αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης και κουαρτέτου, που περιλαμβάνει και την ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των νέων αντιλαϊκών μέτρων περιλαμβάνεται η «απελευθέρωση» στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων για 30 με 32 Κυριακές το έτος, με μοχλό την επιμήκυνση της «τουριστικής περιόδου» και την επέκταση των «τουριστικών περιοχών».
Με τις κινητοποιήσεις τους, σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εμποροϋπαλλήλων, Ενώσεις, Σύλλογοι και Ομοσπονδίες αυτοαπασχολούμενων στο εμπόριο, διεκδικούν νομοθετική κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής.
Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν αύριο σωματεία εργαζομένων, Ενώσεις και Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων θα γίνει στις 10 π.μ., στην πλατεία στο Μοναστηράκι. Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στη συμβολή των οδών Τσιμισκή - Αριστοτέλους. Στον Πειραιά, θα γίνουν δύο συγκεντρώσεις στις 11 π.μ., μια στην πλατεία Κοραή και μια στο εμπορικό τρίγωνο επί της οδού Πειραιώς στο Ρέντη.

1 σχόλιο: