Αγωνιζόμαστε για την επικράτηση της πιο πρωτοπόρας κοσμοθεωρίας στην ιστορία της ανθρωπότητας... Δεν είναι το μέλλον της Γης ο καπιταλισμός...

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Λαϊκές θυσίες χωρίς τέλος για την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου...

Η κατακρεούργηση των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων και η ενίσχυση της φοροληστείας απέναντι στο λαό συνθέτουν για την ώρα το νέο αντιλαϊκό πακέτο, για την περίοδο μετά το 2018, όπως συμφωνήθηκε στη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ, την περασμένη Παρασκευή στη Μάλτα. Την ίδια ώρα, και ενώ τα «προνομοθετημένα» αντιλαϊκά μέτρα ετοιμάζονται για κατάθεση στη Βουλή στο προσεχές διάστημα, η συγκυβέρνηση από την πλευρά της, κατά την πάγια πρακτική της, επιχειρεί να θολώσει το πεδίο με τα λεγόμενα «αντίμετρα». Αυτά με την σειρά τους συνδέονται με την «υπερπαραγωγή» πρωτογενών πλεονασμάτων στους κρατικούς προϋπολογισμούς της επόμενης περιόδου, ενώ αφορούν στο «επενδυτικό πακέτο» και σε άλλα μέτρα ενίσχυσης προς το εγχώριο κεφάλαιο.
Την ίδια ώρα, ανοιχτό παραμένει το ζήτημα της χρονικής επέκτασης των «πλεονασμάτων» μετά το 2018, με το ελάχιστο όριο να έχει «κλειδώσει» τουλάχιστον μέχρι το 2021, ενώ τις επόμενες βδομάδες θα ξεκινήσει η συζήτηση, στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, σχετικά με την «ανάλυση βιωσιμότητας» του ελληνικού κρατικού χρέους.

*Απόσπασμα από άρθρο στο Ριζοσπάστη (9 Απρίλη 2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου