Αγωνιζόμαστε για την επικράτηση της πιο πρωτοπόρας κοσμοθεωρίας στην ιστορία της ανθρωπότητας... Δεν είναι το μέλλον της Γης ο καπιταλισμός...

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Μπαράζ αναδιαρθρώσεων για την «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρηματικών ομίλων...

"... Το άμεσο κλείσιμο της δεύτερης «αξιολόγησης» αξιώνει το εγχώριο κεφάλαιο, ενώ την ίδια ώρα συγκυβέρνηση και κουαρτέτο «γράφουν» τα νέα επικαιροποιημένα «μνημόνια συνεργασίας» με τον «οδικό χάρτη», τους στόχους, τις αναδιαρθρώσεις και τα κάθε είδους αντιλαϊκά «ορόσημα» στην προοπτική προσέλκυσης νέων κερδοφόρων επενδύσεων.
Η ανάκαμψη του κεφαλαίου, οι ρυθμοί της οποίας σύμφωνα με τις νεότερες προβλέψεις των αστικών επιτελείων δείχνουν να «ξεθωριάζουν», βρίσκει τα λαϊκά στρώματα αντιμέτωπα με το νέο κύμα της φοροληστείας, την κατακρεούργηση των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων, με τη διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων.

Την ίδια ώρα, η προοπτική προσέλκυσης νέων κερδοφόρων επενδύσεων και οι όποιοι ρυθμοί ανάκαμψης έχουν ως όρο και προϋπόθεση την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, σε συνδυασμό με τις αναδιαρθρώσεις που αφορούν στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας του εγχώριου κεφαλαίου..."

*Απόσπασμα από άρθρο στο Ριζοσπάστη (27 Απρίλη 2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου