Εισαγωγή φτηνών εργατικών χεριών για την εξαγωγή φτηνού κρέατος είναι η λογική
που κυριαρχεί στην αντίστοιχη βιομηχανία της Γερμανίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία,
το ελάχιστο ωρομίσθιο σε αυτόν τον κλάδο είναι 8,75 ευρώ μεικτά, αλλά «στο τέλος
του μήνα κάποιοι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι λαμβάνουν έως και 200 ευρώ λιγό-
τερα από αυτά που τους αναλογούν». Πολλοί εργοδότες προσπαθούν να παρακάμψουν
τα προβλεπόμενα, «για παράδειγμα υπολογίζοντας λάθος εργατοώρες, χρεώνοντας κά-
ποιο ποσό για τα εργαλεία ή την ενδυμασία που παρέχουν, ακόμα και επιβάλλοντας χρηματική ποινή σε όσους δεν επιδεικνύουν ιδιαίτερο εργασιακό ζήλο», καταγγέλλεται. Μάλιστα, επειδή οι εταιρείες λειτουργούν με υπεργολάβους και ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, που απασχολούνται σε όλη την διαδικασία παραγωγής, από τη σφαγή
μέχρι την τυποποίηση, εμφανίζονται ...να μην ξέρουν τίποτα για το έγκλημα και να μην φέρουν καμία ευθύνη! Με αυτή την βαρβαρότητα αυξάνονται τα κέρδη των εταιρειών
και οι γερμανικές εταιρείες ... σαρώνουν στον ανταγωνισμό.
*Από το Ριζοσπάστη (25 - 26 Μάρτη 2017)
που κυριαρχεί στην αντίστοιχη βιομηχανία της Γερμανίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία,
το ελάχιστο ωρομίσθιο σε αυτόν τον κλάδο είναι 8,75 ευρώ μεικτά, αλλά «στο τέλος
του μήνα κάποιοι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι λαμβάνουν έως και 200 ευρώ λιγό-
τερα από αυτά που τους αναλογούν». Πολλοί εργοδότες προσπαθούν να παρακάμψουν
τα προβλεπόμενα, «για παράδειγμα υπολογίζοντας λάθος εργατοώρες, χρεώνοντας κά-
ποιο ποσό για τα εργαλεία ή την ενδυμασία που παρέχουν, ακόμα και επιβάλλοντας χρηματική ποινή σε όσους δεν επιδεικνύουν ιδιαίτερο εργασιακό ζήλο», καταγγέλλεται. Μάλιστα, επειδή οι εταιρείες λειτουργούν με υπεργολάβους και ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, που απασχολούνται σε όλη την διαδικασία παραγωγής, από τη σφαγή
μέχρι την τυποποίηση, εμφανίζονται ...να μην ξέρουν τίποτα για το έγκλημα και να μην φέρουν καμία ευθύνη! Με αυτή την βαρβαρότητα αυξάνονται τα κέρδη των εταιρειών
και οι γερμανικές εταιρείες ... σαρώνουν στον ανταγωνισμό.
*Από το Ριζοσπάστη (25 - 26 Μάρτη 2017)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου